​Valentijns popcake's

Benodigheden:

1 pak red velevt verwencake van Dr. Oetker

2 eieren

100 ml slagroom

350 gr witte chocolade

100 gr pure chocolade

popcake apparaat

 

​Hoe maakt u het?

​Maak het beslag met de eieren, de slagroom en de bakmix volgens de omschrijving op het pak van Dr Oetker. Zet het popcake apparaat aan en vet het in. Vul de onderste holletjes met het beslag en bak ze ong 7 min. Hou het goed in de gaten! Laat ze 1 min in de bakvorm afkoelen, haal ze eruit en herhaal alle stappen met de rest van het beslag. Volledig af laten koelen.

Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie. prik een popcake aan een sateprikker en wentel 'm door de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg de popcake op bakpapier. die hetzelfde met de rest.

Smelt ook de pure chocolade au-bain-marie en doe het in een plastic zakje waar je een klein hoekje vanaf knipt. Zo kan je het makkelijk verdelen over de witte chocolade heen.

Laat de popcake's volledig uitharden en bewaar ze op koele en donkere plaats. Liever niet in de koelkast want anders wordt de chocolade dof en verwen je Valentijn met deze heerlijke popcake"s

 

Flapjacks

Benodigheden:

125 gr boter of margarine

100gr donkere basterdsuiker

4 eetlepels suikerrietsiroop

250gr havermout

evt 40 gr rozijnen

 

​Hoe maakt u het?

​Oven voorverwarmen op 180 graden/gasstand 4. In een sauspan op laag vuur de boter, basterdsuiker en suikerrietstroop verwarmen onder af en toe roeren tot de boter en suiker zijn gesmolten. Havermout en rozijnen erdoor roeren en goed mengen. In een vierkant bakblik van 20x20cm schenken. Het beslag moet 2 a 3 cm dik zijn. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin is. In vierkantjes snijden en volledig af laten koelen voordat u het bakblik verwijderd.

 

 

Tarte tatin

Benodigheden:

4 a 5 peren

50 gram boter

50 gram suiker

1 theelepel kaneel

1 hand pecannoten

amandelspijs

6 plakken bladerdeeg

 

​Hoe maakt u het?

​Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de peren, verdeel ze in vieren en verwijder de steeltjes en het midden. Smelt de boter in een pannetje en smeer de springvorm (24 cm) in met de boter. Meng de suiker met de kaneel en verdeel het over de boter.Door de warmte gaat de suiker een beetje karamelliseren. Leg de peren in de springvorm met de bolle kant naar beneden en zorg dat er een beetje ruimte zit tussen de peren en de rand van de springvorm .Hak de pecannoten, verkruimel de amandelspijs en verdeel ze over de peren. Rol de plakken bladerdeeg uit tot een grote lap en leg die over de springvorm. Snijd het overtollige deeg weg en vouw de randen naar binnen. Zet de taart 25 min in de oven en laat m daarna 10 min rusten. Neem een bord of plank die net iets groter is dan de springvorm en keer de vorm om. Verwijder de vorm en geniet van een heerlijk taartje.

 

 

 

 

 

 

Zoodles (courgette spaghetti) met spinazie en garnaal

Benodigheden:

4 cougettes in sliertjes (dit kan je maken met een spirelli snijder of anders heel fijn snijden)

3 el kokosolie

2 uien in dunne ringetjes gesneden                                           

3 fijngehakte teentjes knoflook

300 gr verse spinzie of snijbiet

3 el olijfolie

500 gr tijgergarnalen

200 gr gehalveerde cherrytomaatjes

handje basilicumblaadjes

 

 

Hoe maakt u het?

1. Maak zoodles van de courgette.

2. Verhit kokosolie in de wak en fruit de ui en de knoflook.

3. Voeg de spinazie of snijbiet toe en wok deze tot het gaat slinken.

4. Voeg de garnalen toe en roerbak deze kort anders worden ze droog.

5.Roer de gehalveerde tomaatje en de basilicum toe en schep het door.

6. Breng op smakk met (Himalaya)zout & peper.

7. Verdeel de zoodles over 4 borden en schep de groente met garnalen erop.

8. Eventueel naar smaak er zoete chilisaus er overheen doen.

9. Genieten van een heerlijke maaltijd!

 

Pecan taart

Benodigheden:

375 gr. bloem

150 gr. poedersuiker

375 gr. boter

450 gr. pecannoten

225 gr. Zeeuwse keukenstroop

110 gr. lichtbruine basterdsuiker

110 ml. slagroom

1/2 tl. zout

ovenplaat of bakblik van ong. 41cm x 34 cm

keukenmachine

ovenschaaltje

Hoe maakt u het?

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Mix de bloem, poedersuiker, boter en 1/2 tl zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand tot een bal. Bekleed het bakblik hiermee en zet het 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak 10 min in de oven.

Verhit de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het 6 min. op laag vuur koken.

Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de saus uit het steelpannetje erover en bak het weer 20 min. in de oven. Laat de taart voor serveren eerst helemaal afkoelen.

Afgedekt met huishoudfolie op kamertemperatuur te bewaren. De taart is evt. 1 dag van te voren te maken.

 


Geïnteresseerd? Bel ons gerust 0318 - 486656 of kom eens op bezoek.