Brocante keuken

Houdt u van de romantische woonstijl? Kunt u geen genoeg krijgen van vintage items? Droomt u weg bij keukens in zachte kleuren? Maak kennis met brocante keukens, die rechtstreeks uit Parijs lijken te komen. De brocante keuken vormt het kloppende hart van uw woning. Wie heet u welkom?

NDR Keukens > Keukens > Brocante keuken
_MMR7674
_MMK2387

Het Franse brocante leven

Bent u wel eens in Parijs geweest? Met zijn charmante chateaux, luxe leefstijl en schattige steegjes. Het is met recht een romantische stad. Niet gek dat ‘brocante’ hier vandaan komt. Het betekent in het Frans ‘vlooienmarkt’. Struinen tussen items uit vervlogen jaren. Dat kon je al in 1920, op de Franse rommelmarkten. Maar ook nu nog.

Fransen zijn echte schatzoekers. Op de ‘brocante markt’ vissen ze de pareltjes eruit. Ze hebben een zwak voor alles wat vintage, antiek of romantisch is. Wij vatten het samen in één woord: brocante.

Brocante items komen van oorsprong uit de periode van 1920 tot 1980. Het is in essentie hetzelfde als ‘vintage’, maar dan met een doorleefd uiterlijk. Retro is weer iets anders. Dat gaat om producten van nu, met de uitstraling van toen.

Hoe ziet een brocante keuken eruit? Wees gerust. Dat is geen keuken, die van ouderdom uit elkaar valt. Waar zijn gebruikers hun sporen hebben nagelaten. Bij ons krijgt u áltijd een nieuwe keuken. U levert niet in op gebruiksgemak, technologie en schoonheid. Brocante kunt u op allerlei manieren terug laten komen in de keuken.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Romantisch kleurgebruik

In de brocante keuken voelt u zich direct thuis. Het is gezellig, huiselijk en sfeervol. Eén van de oorzaken daarvan is het romantische kleurgebruik. Dat zijn zachte, lichte tinten, zoals roomwit, pastelblauw of koraalroze. Het doet terugdenken aan het Parijs van de jaren ’20.

Ook de materialen dragen daaraan bij. In brocante keukens zien we vaak een houten basis, afgewerkt met velour, porselein en metaal. Het hoeft niet perfect. De brocante stijl is wars van strakke lijnen. De ‘versleten’ uitstraling past de brocante keuken als gegoten. Bereik dit resultaat met robuuste materialen. Een houten werkblad, waarvan u de nerven ziet bijvoorbeeld.

_MMK2389
_69A0241-NDR Pater-1500px

Geef uw brocante keuken vorm

Welk keukenontwerp kiest u? Een brocante keuken kan elke indeling hebben. We zien vaak een U-vorm, hoekkeuken of rechttoe rechtaan opstelling. Als u de ruimte heeft, kan een keukeneiland ook een uitkomst zijn. Wanneer wij uw keuken ontwerpen, staan we ook stil bij de apparatuur. Welke apparaten gebruikt u graag? Mist u nu? Of zijn juist overbodig?

Er komt veel kijken bij een keukenontwerp. Misschien heeft u hier al over nagedacht. Zelfs al iets uitgewerkt. Of bent u hier nog helemaal niet mee bezig en gaat u uit van ons advies. U bent in alle gevallen welkom! We laten u graag alle mogelijkheden zien in onze showroom. Daar doet u volop inspiratie op. Uw brocante keuken krijgt steeds meer vorm.

Tierelantijntjes zijn welkom

Tierelantijntjes zijn niet bij elke keukenstijl welkom. Wel bij de brocante keuken. Ga los met brocante accessoires. U kunt deze natuurlijk nieuw kopen. Maar denk ook eens aan de plaatselijke kringloopwinkel of rommelmarkt. Of maak het zelf. Van verweerd steigerhout kunt u prachtige planken maken. Of een vitrinekast, om uw vintage vondsten te laten zien.

Tweedehands producten zijn niet alleen karakteristiek, maar ook duurzaam. Geef keukenaccessoires van vroeger een tweede leven. Typerend voor de brocante keuken is een traditioneel bordenrek of koperen schalen. Hoe glimmender, hoe beter. Van zilveren lijsten tot glanzende kandelaar. Haal alles uit de kast! Letterlijk en figuurlijk.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.