Japandi keuken

Wat is de japandi stijl? Een stijl waar het verre oosten en hoge noorden elkaar ontmoeten. Een mix van Japans minimalisme en Scandinavisch design. Als u op zoek gaat naar keukentrends, komt u de japandi keuken ongetwijfeld tegen. Het is een keukenstijl van nu. Sterker nog, de stijl gaat tot 150 jaar terug. Een japandi keuken kopen is daarom nooit een verkeerd besluit.

NDR Keukens > Keukens > Japandi keuken
Exclusieve keuken
Houten kastenwand

Wabi-sabi en hygge

De japandi stijl in een keuken komt uit Scandinavië en Japan. Hoewel ver van elkaar verwijderd, hebben de twee meer gemeen dan u denkt. Hun ontwerpen komen opvallend veel overeen. Het draait bij beide om ingetogen eenvoud, tijdloze designs en aandacht voor details. Maar waarom is dit nu zo populair?

U kunt stellen dat er wereldwijd een behoefte is aan geborgenheid, intimiteit en eenvoud. Dat begrepen de Japanners, met hun ‘wabi-sabi’ concept. Het waardeert alles wat onvolmaakt, vergankelijk en onvolledig is. Ze zien juist de schoonheid daarvan in. De Denen hebben iets vergelijkbaars: ‘hygge’. Dat gaat om huiselijke knusheid, warmte en gezelligheid.

De focus ligt op geluksmomenten die voorbij perfectie gaan. Maar die wel orde, overzicht en organisatie nodig hebben. Wat is de japandi stijl? De stijl waarin dit gedachtegoed samenkomt. Door een japandi keuken te kopen combineert u twee werelden, waarin u ook uw eigen creativiteit kwijt kunt.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Natuurlijke japandi kleuren

Heeft u wel eens gehoord van ton-sur-ton? Klinkt chique, hè. Oorspronkelijk een Franse benaming, maar inmiddels ingeburgerd in veel talen. Het betekent dat u één kleur kiest, die u in allerlei tinten terug laat komen. Dat geeft uw keuken een rustig aangezicht. En laat dat nou precies zijn, waar de japandi keuken voor staat. Minimalisme, eenvoud en natuur.

Maar welke kleur dan? In de Scandinavische keuken ziet u meestal wit- of houttinten terug. Het voelt ruimtelijk, maar toch warm aan. Bij de Japanse stijl zijn dit meer sobere kleuren. Lichte natureltinten, zoals zandgrijs, kashmir of saharabeige.

Pas ton-sur-ton in uw japandi keuken toe, door bijvoorbeeld te kiezen voor 80% lichte en 20% donkere tinten. Vindt u dat toch iets te saai? Maak het speelser, door een warme kleur te combineren met een subtiele grijstint. Dat zorgt voor iets meer afwisselende japandi kleuren.

De stelregel is dus: zorg dat de japandi kleuren zo goed mogelijk bij elkaar passen. Bij de materialen is het tegenovergestelde waar. Kies hier juist voor contrast. De japandi stijl in een keuken komt tot zijn recht met natuurlijke materialen. Berkenhouten kastfronten, met een natuurstenen werkblad bijvoorbeeld. Details, zoals verfijnde houtnerven, mogen zichtbaar zijn.

Exclusieve keuken
Houten kast

Japandi keukenontwerp

Rust creëert u, met voldoende ruimte. Voor alles wat u nodig heeft. Dat begint bij een weloverwogen ontwerp. U kunt de opstelling en indeling van uw japandi keuken niet zo makkelijk veranderen. Daarom is het zo belangrijk, dat u hier tevreden over bent. We besteden er genoeg tijd aan. Daarbij kijken we verder dan bestaande muren.

We denken in mogelijkheden. Heeft u beperkt de ruimte? Loopt het plafond tot de nok? Of is er sprake van een schuinlopende wand? Voor ons is geen uitdaging te groot. Als u een japandi keuken wilt kopen, horen we graag wat uw wensen zijn.

De kunst van het weglaten

Kiest u voor een keuken in japandi stijl? Daarin staat minimalisme centraal. De kunst van het weglaten. Om dat effect te behouden, integreren we vaak brede, diepe lades in japandi keukens. Daardoor hóéft er ook niets rond te slingeren. Opgeruimd staat netjes.

Een voordeel is ook ingebouwde, gecombineerde keukenapparatuur. Dat zien we steeds meer. Zoals een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Daardoor heeft u geen losse afzuigkap (meer) nodig. Of een Quooker kokendwaterkraan. Dat maakt een waterkoker overbodig. Dankzij nieuwe technologieën maakt u de japandi stijl in uw keuken compleet.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.