Industriële keuken

Bent u een wat stoerder type? Daar past de industriële keuken perfect bij. Deze heeft een robuust uiterlijk. Niet afgewerkt tot in de puntjes. Integendeel. De ruwe randjes mogen zichtbaar zijn. Ze kenmerken een industriële keuken. Net als grove materialen en donkere kleuren. Wordt u al enthousiast? Laat bij ons uw industriële keuken op maat maken!

NDR Keukens > Keukens > Industriële keuken
Exclusieve bronzen keuken
Exclusieve bronzen keuken in Heelsum

Het industriële Nieuw-Amsterdam

Wist u dat de industriële woonstijl een link met Nederland heeft? Het heeft zijn oorsprong in New York. Het vroegere ‘Nieuw-Amsterdam’. In de Amerikaanse stad werden oude fabriekspanden en pakhuizen omgebouwd tot appartementen. Daarbij lieten ze authentieke elementen intact. Leidingwerk ontbloot. Bakstenen zichtbaar. Sobere kleuren behouden. Nergens strak stucwerk, maar overal constructiedetails.

Vroeger was het een woonnoodzaak, inmiddels is het een geliefde stijl. De industriële keuken is afgeleid van deze New Yorkse lofts. Het heeft dezelfde karakteristieke uitstraling, met een moderne twist.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Grove materialen en donkere kleuren

Hoe u dat doet? In industriële keukens kunt u elementen mixen. Van materiaal tot kleur. Hoe grover, hoe beter. Hout is daarvan een voorbeeld. Maar dan geen verfijnde variant. Nee, het liefst zo massief en onbewerkt mogelijk. Een houten industriële keuken mag zichtbare nerven hebben. Het hoeft niet ultra glad te zijn.

Of kies voor een industriële keuken met beton(look) werkblad. RVS. Metaal. Zolang het ‘rauwe’ materialen zijn, zit u goed.

Terug naar de oude fabriekspanden in New York. Daar voeren zwart en grijs de boventoon. Of dat ‘grauw’ aandoet? Zeker niet. Het is juist luxe, als u het op de juiste manier inzet. Daar helpen we graag bij. Natuurlijk kunt u er ook alle kanten mee op. Kan het u niet donker genoeg? Dan droomt u vast weg bij een volledig zwarte keuken. Heeft u liever een lichtere keuken? Grijs is er in veel variaties.

Moderne keuken met kookeiland
Industriële keuken

Modern of landelijk industriële keuken

Twijfelt u tussen twee stijlen? De industriële keuken laat zich goed combineren met andere keukens. Zoals de landelijk industriële keuken, ook wel stoere landelijke keuken genoemd. Kies bijvoorbeeld voor een stoere basis en werk het af met landelijke (houten) accessoires. Liever wat moderner? Voeg dan de nieuwste technologische snufjes toe aan uw industriële keuken. Laat de kastjes greeploos, met eventueel een glanzende finish.

Industriële keukens maken wij op maat. Er is niet één model. U kunt losgaan met allerlei elementen. Wij zijn er om u te helpen het meeste uit uw ruimte te halen. Samen ontwerpen we de keuken, waar u altijd al van gedroomd heeft. U deelt uw ideeën, wij doen de rest. Nieuwsgierig naar onze industriële keukens? Bekijk ze in onze showroom!

Bijpassende industriële accessoires

Kleren maken de man. Accessoires maken de keuken. Typerend voor industriële keukens is een bakstenen achterwand. Ook als u geen bakstenen muur heeft, kunt u dit effect toch creëren. Gebruik daarvoor behang of betegeling. Bij een industriële keuken passen daarnaast bruin lederen meubels, zoals barkrukken. Zet een RVS-trolley neer, gebruik een metalen dienblad of hang een traditionele fabriekslamp op.

En vergeet de hypermoderne keukenapparatuur niet. Ook dat mag robuust zijn. Zoals een koffiemachine met opvallend bedieningspaneel. Metalen spoelbak. Of een vrijstaand fornuis met grote knoppen. Wij werken met de beste merken. Keuze genoeg!

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.