Scandinavische keuken

De Scandinavische keuken is geen nieuwkomer. Sinds het begin van de 20e eeuw profiteren we van zijn tijdloze schoonheid. Scandinavische keukens leggen de focus op licht, ruimte en elegantie. Vol inspiratie uit de natuur. Onze Noorderburen hebben het geweten, deze keukenstijl is met recht een blijver.

NDR Keukens > Keukens > Scandinavische keuken
Scandinavische keuken met hout in Veenendaal
Strakke witte keuken

Keuken in Scandinavische stijl

De Scandinavische keuken is fris, zonder een steriele uitstraling te hebben. Functioneel, maar ook stijlvol. Strak, alleen niet onpersoonlijk. Scandinaviërs zijn voorstanders van ‘hygge’. Een Deense term, die wij vertalen met ‘gezelligheid’ of ‘knusheid’. Een Scandinavische keuken is huiselijk, gastvrij en warm.

Het is een treffend voorbeeld van een tijdloze keuken. De Scandinavische stijl leidt terug naar de vorige eeuw. Dankzij de Stockholm Exhibition in 1930 nam het een vlucht. Inmiddels zien we Scandinavische keukens overal terug.

De stijl raakt ook niet snel uit de mode. Met dank aan de lichte kleuren en minimalistische uitstraling. Dat maakt de keuken niet minder veelzijdig. U kunt er alle kanten mee op. Combineer het met rauwe elementen voor een Scandinavisch industrieel keuken. Of speel met meer strakke lijnen in een moderne Scandinavische keuken. Als u óók fan bent van Japanse invloeden, is de japandi keuken iets voor u.

Denkt u graag out-of-the-box? Scandinavische keukens zijn gebaseerd op de natuur. Daarom passen organische vormen ook perfect in dit plaatje. Iets om over na te denken.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Focus op natuurlijk licht

Natuurlijke materialen, rustige kleuren en een frisse uitstraling liggen verankerd in de Scandinavische keukenstijl. Niet gek, als u bedenkt dat daglicht bij onze Noorderburen schaars is. Juist daarom proberen ze het natuurlijke licht dat er is, zoveel mogelijk te benutten. Dat resulteert in een frisse keuken, met veel wit.

Om die witte basis te voorzien van meer warmte, zien we vaak een lichte Scandinavische keuken met hout. Of andere natuurlijke materialen, zoals een stenen spoelbak. Vindt u een witte keuken niet zo mooi? Maak het eigen met een accentkleur, zoals grijsgroen, pastelblauw of shaharabeige.

Leuk detail: om zoveel mogelijk licht in de keuken te behouden, zijn ledstrips een populaire keuze. We plaatsen het subtiel onder kasten, planken en overal waar u maar kunt bedenken.

Houten besteklade
Witte keuken met hout

Slimme (opberg)oplossingen

Een keuken in Scandinavische stijl staat bekend om zijn smaak, maar ook om de bruikbaarheid. De inrichting is functioneel, met veel slimme oplossingen. Bijvoorbeeld door handige inleglades. Alles is goed doordacht. Elk element heeft als doel: efficiëntie en gebruiksgemak. De opbergruimte houdt de keuken vrij van (visuele) rommel.

Wat dat betekent? Dat is persoonlijk. De een kiest voor greeploze kasten. De ander gaat voor zoveel mogelijk inbouwapparatuur. Technologie staat nog geen seconde stil. Daardoor is er veel keuze uit apparaten die u (bijna) niet ziet of hoort.

Scandinavische keuken op maat

Een Scandinavische keuken is maatwerk. We baseren ons op uw wensen. Wat betreft kleur, materiaal, maar ook ontwerp. Samen kijken we naar de mogelijkheden van de ruimte. Een keuken in Scandinavische stijl beperkt zich niet tot één opstelling. Het is maar net wat u wenst. Wilt u graag een kookeiland? Zoekt u een hoekkeuken? Of houdt u het liever bij een lineaire vorm? Het kan allemaal.

Bent u op zoek naar accessoires? Houd dan rekening met het minimalistische karakter van de Scandinavische keuken. Wees selectief. Maar het hoeft natuurlijk ook niet kil te worden. Als u accessoires kiest, zorg dan dat ze warmte toevoegen. Bijvoorbeeld met zachte textiel stoffen. Van vloerkleed tot gordijnen.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.