Retro keuken

Bent u geboren in de jaren ’60 of ’70? Dan groeide u vast op in een woning met wat we nu een retro keuken noemen. Gedurfde kleuren, warme materialen en vrolijke designs voerden de boventoon. Benieuwd hoe de retro keuken er tegenwoordig uitziet? Neem een kijkje in deze keuken!

NDR Keukens > Keukens > Retro keuken
_MMK2436
_69A0178-NDR Pater-1500px

Een warm welkom

Wat is een retro (of: vintage) keuken? Dat is geen keuken die uit elkaar valt van ouderdom. Waar u het stof van de kastjes moet blazen. Retro keukens zijn geïnspireerd op de jaren ‘60 en ‘70, maar met de gemakken van nu. Nostalgie in een nieuw jasje, noemen we dat.

Stap binnen in de vorige eeuw. De retro keuken verwelkomt u met warme kleuren, ronde vormen en botanische elementen. Het ademt gezelligheid. Maar u hoeft aan luxe niet in te leveren. De retro keuken van nu staat bol van de moderne elementen. Een mix van oud en nieuw.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Keuken in retro stijl

Less is more? Niet bij een retro keuken. Een keuken in retro stijl kan niet zonder warme kleuren. Hoe feller, hoe beter. Mosgroen, terracotta of okergeel. Houdt u het liever wat subtieler? Mintgroen, oudroze of zachtblauw kan natuurlijk ook. Kleur geeft uw keuken sowieso een retro look. Matzwart maakt uw keuken retro-chique.

Gebruik daarbij duurzame materialen, zoals notenhout. Het geeft uw retro keuken een warme, luxe uitstraling. Ook messing, marmer of goud past hier goed bij. Aarzel niet om verschillende materialen, kleuren en motieven te combineren. Alles mag in een keuken met retro look.

Dat houdt niet op bij de keukenkastjes, maar gaat door in retro keuken tegels, behang en muurverf. Kleine, opvallende tegeltjes doen terugdenken aan vroeger. Net als grafische prints. Echt het gevoel van vroeger terugbrengen? Vergeet dan geen ronde vormen in uw keuken toe te voegen.

_69A0211-NDR Pater-1500px
Lunteren keuken wit-_MMR3618

De felbegeerde ijskast

Kenmerkend voor een keuken in retro stijl? De retro koelkast! Deze felbegeerde ijskast is kleurrijk, heeft rondingen én een opvallende handgreep. Van buiten retro, maar van binnen hypermodern. Het apparaat hoort thuis in de Amerikaanse retro keuken. Een echte blikvanger.

Staat een retro koelkast op uw wensenlijstje? Met een losstaande koelkast houdt u extra kastruimte over. Vaak wordt gekozen voor een lineaire keuken of hoekopstelling. Een kookeiland kan natuurlijk ook. Al onze retro keukens zijn maatwerk. We horen graag wat uw wensen zijn!

Retro keukenaccessoires

Typische retro keukenaccessoires zijn een blinkend broodrooster, ouderwetse weegschaal of bolvormige lamp. Een vitrinekastje is perfect om uw vintage vondsten uit te stallen. Ribstoffen, velours of wollen gordijnen maken harde materialen zacht. Retro handgrepen in uw keuken kunnen niet ontbreken, in de vorm van een halve maan.

En dan hebben we nog planten. Van grote palm tot kleine cactus. Hangend aan het plafond of staand in de hoek. Geef ze een kleurrijke pot en uw keuken met retro look is compleet.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.