Boerderij keuken

Woont u in een boerderij? Dan past daar uiteraard een boerderij keuken bij! De keuken in een boerderij is warm, open en sfeervol. Doordrongen van nostalgie, met elementen die verwijzen naar vroeger. Een boerderij keuken is met recht het pronkstuk op uw woning!

NDR Keukens > Keukens > Boerderij keuken
Veenendaal Minderhoud
_MMR7640

Heerlijk thuiskomen

Stelt u zich eens voor. Aan het einde van een lange dag werken op het land komt u thuis. U zet uw klompen naast de buitendeur. De geur van een kruidig stoofpotje komt u tegemoet. Uw gezin wacht u op: ‘Hoe was uw dag?’. Dat is heerlijk thuiskomen, toch?

De boerderij keuken is een en al nostalgie. De knusse, huiselijke sfeer doet veel mensen denken aan vroeger. ‘Toen alles beter was’. Of toch niet? Want de boerenkeuken is nog lang niet afgeschreven. Ook nu brengt de boerderij keuken een warme sfeer met zich mee. We zien het terug in verbouwde boerderijen of woningen met een landelijk interieur.

Boerderij keukens zijn allesbehalve ouderwets. We behouden het oude karakter, maar geven het een moderne draai. De gasfornuizen met grote pitten zijn vervangen door elektrische varianten. De opvallende kraan met vintage handgrepen heeft nu ook een kokendwaterfunctie. En het prachtige robuuste werkblad? Dat is voorzien van slijtvast materiaal. Dat is een moderne boerderij keuken.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Authentieke materialen

Heeft u een boerderij gekocht of verbouwd? Dan kan een oude boerderij keuken niet ontbreken. Ook niet als u een landelijk interieur heeft. Want daar heeft een boerenkeuken veel van weg. Net als in de klassieke keuken vinden we in de landelijke boerderij keuken hout, aardetinten, en sierlijke details.

Typerend voor een boerenwoning zijn houten (draag)balken, of gebinten, aan het plafond. Net als een rieten dak. Of houten stalramen. We stellen voor: trek dat door in de keuken van uw boerderij. Bijvoorbeeld keukenfronten in stoer hout. Of een robuust houten werkblad. Het hoeft niet te strak.

Juist het grove karakter siert boerderij keukens. Net als het gebruik van authentieke materialen. Zo zijn de fronten van een boerderij keuken (bijna) nooit glad. Vaak brengen we een kader of zichtbare groeven aan. Ook het werkblad komt rechtstreeks uit de natuur. We gebruiken bijvoorbeeld natuursteen, graniet of composiet. Alle drie sterke, waterdichte en krasbestendige materialen. Daar heeft u jaren plezier van.

_69A0178-NDR Pater-1500px
Handgreep van landelijk moderne keuken

Nostalgie ten top

Krijgt u een warm gevoel als u denkt aan de boerderij keuken? Dan bent u niet de enige. Een woonboerderij roept bij veel mensen een nostalgisch, knus gevoel op. Daar draagt de keuken van uw boerderij ook aan bij. Bijvoorbeeld door een keuken in aardetinten. Houdt u meer van neutrale, koele kleuren? Combineer het dan bijvoorbeeld met een houten vloer.

Bent u een gewaagder type? Maak het dan spannend met een boerenkeuken in kleur. Onze klanten kozen bijvoorbeeld voor zachtblauw of pastelgroen. Het levert een bijzonder effect op! Uw keuken is niet te missen.

Ook de opstelling maakt de sfeer. De meeste woonboerderijen hebben veel ruimte. Maak er gebruik van, is ons advies. Kies bijvoorbeeld voor een boerderij keuken in U-vorm, of ga voor een kookeiland. Dat geeft uw woning een gastvrije uitstraling. Samen met u bekijken we wat mogelijk is. Dat is afhankelijk van uw wensen, maar ook van aansluitpunten en leidingen. Wees niet bang, we laten ons niet zomaar beperken door de ruimte. We gaan tot het uiterste om uw ideale keuken te realiseren.

Boerderij keuken inrichten

Wat is al eeuwenlang het middelpunt van boerderij keukens? Het fornuis! Daar staat eten te pruttelen. Warmen mensen zich aan op. Ontstaan verhalen. Het fornuis roept herinneringen op. De echte klassieker is het gasfornuis met grote pitten. We kunnen ons voorstellen dat u tegenwoordig liever kiest voor een elektrische variant. Dat kan ook!

We combineren de charme van toen, met het comfort van nu. Dat vertaalt zich in een inductiekookplaat met ingebouwde afzuigkap, stoomoven op ooghoogte of Amerikaanse koelkast.

Ook de afwerking krijgt onze volle aandacht. Denkt u aan een boerenkeuken, dan heeft u daar vast een plaatje bij. Hangend kookgerei dat in het oog springt. Een knus nisje gevuld met familiefoto’s. Of een achterwand met kleurrijk tegelmotief.

En vergeet ook de handgrepen niet. Alle elementen in uw keuken herbergen een verhaal. Zo worden onze bronzen Dauby grepen op traditionele wijze gemaakt in België. Benieuwd hoe? Vraag er eens naar in onze showroom! U bent van harte welkom.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.