Klassieke keuken

Waar doet een klassieke keuken u aan denken? Een sierlijke schouw, gietijzeren fornuis en knusse sfeer? Keukens in klassieke stijl zijn nooit weggeweest. Combineer de charme van toen met moderne apparatuur van nu. De perfecte combinatie! Het gevoel van vroeger terugbrengen in uw woning? Kies dan voor een klassieke keuken.

NDR Keukens > Keukens > Klassieke keuken
_MMR3671-NDR Pater-1500px
_69A0199-NDR Pater-1500px

Een vleugje nostalgie

Is een klassieke keuken ouderwets? Allesbehalve dat. De klassieke keuken roept een warm gevoel op. Dat is heerlijk thuiskomen. U vindt deze stijl terug in oude herenhuizen, monumenten of boerenwoningen. Klassieke keukens zijn statig en elegant. Ze nemen u mee terug in de tijd. Een vleugje nostalgie. Was vroeger alles beter? De klassieke keuken liegt er niet om. Ook in de vorige eeuw was er gevoel voor stijl.

De jaren verstrijken. De klassieke keuken is niet hetzelfde gebleven. Het wordt steeds meer gecombineerd met moderne elementen. Zo misstaat het ook niet in een nieuwbouwhuis. De stabiele factor? De klassieke keuken geeft nog steeds karakter aan uw woning. Op allerlei manieren.

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Klassieke keukenstijl combineren

Het gevoel van vroeger terugbrengen in uw woning? Kies dan voor een klassieke keuken. Die zijn er in allerlei stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke Italiaanse keuken, klassiek landelijke keuken of modern klassieke keuken. Typisch voor een klassieke keuken zijn donkere kleuren, sierlijke details en ouderwetse tegels.

U kunt alle kanten op bij een klassieke keuken. Donkerblauw, bordeauxrood of antraciet. Gecombineerd met een granieten of marmeren blad. Het zijn populaire kleuren bij klassieke keukens. Toch zien we ook steeds meer andere invloeden.

De landelijke stijl brengt hout, linnen en aardetinten met zich mee. Pastelkleuren passen bij de brocante keuken. Mintgroen of babyblauw bijvoorbeeld. De modern klassieke keuken kenmerkt zich door hoogglanslak of nieuwe apparatuur. Stijlvol én functioneel dus!

_MMR7674
_MMK2387

Alles mogelijk met maatwerk

Klassieke keukens ziet u in elke opstelling. Staat u graag in de keuken en heeft u genoeg ruimte? Dan is een kookeiland een ideale keuze. Het maakt uw keuken meer open. Er is meer bewegingsvrijheid. Het sluit ook mooi aan bij de eet- of woonkamer. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een hoekkeuken, U-vorm of een lineaire variant. De klassieke keuken kent geen grenzen.

Alles is mogelijk. Ook als er een muur in de weg staat. Want bij ons is elke keuken maatwerk. We kijken graag mee naar uw ruimte. Samen komen we tot het beste ontwerp. Daarin staan uw wensen centraal. We sluiten aan bij uw gezinssituatie, levensstijl en interieur. Daar mag u op rekenen.

Van sierlijsten tot Oud-Hollandse tegels

Hoe sierlijker, hoe beter. De klassieke keuken kan niet zonder details. Sierlijsten rondom de schouw, fronten met randen en groeven en klassieke handgrepen. Denk aan een knop of kom van gesmeed ijzer. Oud-Hollandse tegels ontbreken niet in de klassieke keuken. Op de vloer of op de muur. Zwart-wit geblokt of zuiver wit. Het nog Hollandser maken? Hang dan schilderijen van oude meesters aan de muur.

Hét kenmerk van keukens in klassieke stijl? Het gietijzeren fornuis, mét koperen pannen erboven. Maar dat is geen vereiste. U kunt ook kiezen voor moderne snufjes. Natuurlijk bouwen wij zo een kokendwaterkraan, stoomoven of wijnklimaatkast in uw keuken. Wat u maar wilt.

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.