Robuuste keuken

Voelt u zich thuis in een industrieel interieur? Volop stoere items die hun eigen verhaal vertellen. Karakteristieke elementen met een rauw randje. Daar past een robuuste keuken perfect bij. Het bestaat uit natuurlijke materialen, kleuren en details. Van welke robuuste keuken gaat uw hart sneller kloppen? Laat het ons weten!

NDR Keukens > Keukens > Robuuste keuken
Landelijk moderne keuken
Industriële keuken

Rauw, natuurlijk en grof

Robuuste keukens hebben een eenvoudig, maar krachtig design. Rechte lijnen en grote, open ruimtes zijn gebruikelijk. Het ontwerp benadrukt functionaliteit en ruimtelijkheid, zonder al te veel poespas. Rauwe materialen, natuurlijke kleuren en grove details geven de keuken karakter. Hout met een doorleefd uiterlijk bijvoorbeeld.

Een robuuste keuken heeft veel weg van een industriële keuken. En andersom. Het verschil? Waar een robuuste keuken vaak een landelijke of rustieke inval heeft, is dat bij een industriële keuken niet het geval. Deze heeft een meer stedelijke uitstraling, geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen en lofts. Bent u verliefd op de landelijke robuuste keuken?

Kwaliteit, ervaring en kennis

Nico is de drijvende kracht achter NDR Keukens. Dankzij jarenlange ervaring in de branche kent hij het vak als geen ander. Nico combineert een scherp oog voor detail met technische kennis. Als goede adviseur maakt hij steeds weer de juiste afweging tussen zijn eigen gevoel voor stijl en uw wensen. Nico is altijd klaar voor een uitdaging en pakt bijzondere projecten met beide handen aan.

NDR-Keukens-teamfoto

Robuuste houten keuken

Hét toonbeeld van een keuken die robuust is, is hout. Dat hoeft niet netjes gepolijst te zijn. Er mogen best nerven, knoesten en ringen zichtbaar zijn. Massief hout is stijlvol, maar ook heel krachtig. Wilt u graag een robuuste houten keuken? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor eiken-, noten- of essenhout. Heeft u liever een doorleefd uiterlijk? Dat bereikt u met wat ouder hout.

Hout kan tegen een stootje. Maar dat geldt ook voor natuursteen (zoals graniet of marmer), beton en metaal. Stuk voor stuk zijn het robuuste materialen. Verkrijgbaar in veel structuren en kleuren.

De kleuren in een keuken die stoer en robuust is, zijn vaak natuurlijk. Ze ondersteunen het gebruik van natuurlijke materialen. Warme houttinten, grijs van beton of staal, en de natuurlijke kleuren van steen zijn populair. In robuuste keukens wordt vaak gekozen voor een matte of geborstelde afwerking van materialen. Hoogglans komt minder voor. Dat past niet zozeer bij de authentieke uitstraling van een robuuste keuken.

Zwarte keuken
Moderne zwarte keuken

Stijl en gebruik

Een robuuste keuken wijst enerzijds op de stijl. Anderzijds heeft het ook te maken met gebruik. Van een ‘robuuste keuken’ mag u verwachten dat het bestand is tegen intensief gebruik. Dat geldt overigens voor elke keuken. Van uw keuken zou u jarenlang plezier moeten hebben. Dat is altijd ons streven. Daarom zetten wij hoogwaardige materialen én apparatuur in.

Volgens ons zijn dat merken als Bora, Miele en Siemens. Of Quooker, Gaggenau en Bora. We werken ook met nieuwe technieken, zoals de Novy afzuigkap of kookplaat. Deze zijn stil, efficiënt en discreet. Wave biedt lampen met geïntegreerde afzuigunit. En de nanotechnologie die Fenix gebruikt, levert zijdezachte, ultramatte kastfronten op.

Robuuste keuken op maat

Elke (robuuste) keuken maken wij op maat. Met liefde voor het vak. We ontwerpen een keuken die volledig bij u past. Daarbij maken we optimaal gebruik van de ruimte. We kijken naar hoe, wie en wanneer de keuken gebruik wordt. Dat zegt ons veel over musthaves en nice-to-haves. Op deze manier maatwerk leveren kan bij een standaard keuken niet.

Wilt u graag een robuuste keuken met kookeiland? Of wordt dat te krap? Waar de meeste robuuste keukens ruim opgezet zijn, kunt u ook kiezen voor een smallere variant. We kunnen alle kanten op. Wilt u graag met ons om tafel? We zijn benieuwd naar uw ideeën. Maak een afspraak in onze showroom!

Wat is uw ideale keuken?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Bij NDR Keukens bieden we u een advies op maat. Samen stellen we uw ideale keuken samen. We maken uw wensen werkelijkheid!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.